Social Icons

Zašto je dobro...  ...ujutro doručkovati?

Nutricionisti kažu da je nakon osam do deset sati posta (spavanje), organizam ujutro u prvom stadiju gladovanja. Kako biste pokrenuli metabolizam, potrebno je što prije nakon buđenja pojesti nešto zdravo, poput voćke ili žitarica. Doručak nam osigurava energiju potrebnu za rad, puni nas vedrinom i čini nas otpornijima na bolest. Također, konzumiranje doručka pridonosi održavanju stalne razine šećera u krvi tijekom dana.

 ...čistiti zube koncem?

koncem odstranjujemo zubne naslage i ostake hrane iz interdentalnih prostora, ali i smanjujemo mogućnost nastanka karijesa. Zubni konac nije dovoljno upotrebljavati katkad - on se mora koristiti svaki dan. Neka vam stoga ne bude žao odvojiti nekoliko minuta za blistav osmijeh iz snova.

...odgovoriti na SMS poruku?

Prijatelji bi trebali biti važan dio vašeg života. Nemojte ih zapostavljati radi poslovnih obveza ili, pak, nekih drugih naizgled bitnih stvari. Moglo bi vam se dogoditi da ostanete sami. Zapamtite, čovjek je socijalno biće, a onaj tko kaže da najviše uživa u samoći - laže.

...izbjegavati konflikte na poslu?

Izbjegavanje konflikta na poslu je nešto što se uči godinama. Konflikti ne donose ništa dobro. U vama će rasti nezadovoljstvo, a drugim ćete ljudima ‘padati u očima’. Nemojte zaboraviti kako je život prevrtljiv. Upravo ta osoba kojoj ste rekli ružnu riječ sutradan može postati vaš nadređeni/a.

...svakodnevno vježbati?

Tjelovježba produljuje čovjekov životni vijek, usporava proces starenja i poboljšava čovjekovo duševno stanje. Dok vježbamo, znojenjem kroz kožu i izdisanjem kroz pluća, odstranjujemo štetne tvari iz tijela. Istraživanja su pokazala da oni koji redovito vježbaju u prosjeku manje obolijevaju od malignih bolesti, žive sedam godina dulje, samouvjereniji su i optimistični, imaju jače kosti i bolje spavaju. 

Izvor: www.uprolazu.com