Social Icons

Što znači riječ “starleta”



Naziv “starleta” je sve češće “zanimanje” mladih i zgodnih devojaka, šta zapravo znači i kako one zarađuju?

Starletama se u posljednje vrijeme nazivaju sve djevojke koje su medijski popularne a ne rade ništa u životu. Nekada slikaju za razne časopise ili se pojaljuju uzastopno na pojedinim web portalima, najčešće se zabavljaju sa poznatim dečkom, snime poneki kućni video i slično.

Međutim to nikako ne odgovara pravom značenju riječi "starleta".

Pojam starleta, zapravo, potječe od talijanskog izraza “starletta”, što znači “zvjezdica”. U engleskom jeziku se piše kao “starlet”.

Starleta je, po definiciji,  filmska ili kazališna glumica koja igra sporedne uloge. Uglavnom je to mlada i perspektivna glumica, zvijezdica u usponu. U pravom značenju starleta  ne označava ništa ružno i vulgarno kao što se misli.

Na Balkanu po mišljenju mnogih “sponzoruše ili posvuduše” su evoluirale u “starlete”, manje je osjetljivo pitanje njihovog zarađivanja.

Kako one zarađuju i odakle im novca za sve “krpice”, cipelice, putovanja i izlaske?

Njihova je misija obavještavati javnost o svim detaljima iz njihova života i života poznatih i slavnih muškaraca čije su pratilje. Osobito onim najintimnijim i najbizarnijim. Starlete se pojavljuju u raznim noćnim klubovima kao maskote istih te su za takvu akciju plaćene od 100 do 300 eura po pojavljivanju.  Također se pojavljuju na raznim web portalima i iznose sve moguće i nemoguće prljavštine u kojima nažalost uživa većina čitatelja.

Što misle članovi raznih foruma o starletama pročitajte u nastavku:
  • “Znači, starleta je ženska koja bi htjela glumiti u filmu a do sada nije glumila u nijednom?”
  • “Mislim da je starleta žena s ogromnim ogledalom u spavaćoj sobi. Nešto slično ko ono u snjeguljici”
  • “Starleta je sponzorusa bez sponzora”
  • “Evo ja bih ponudio engleskobosanski prijevod: engleski star-zvijezda, bosanski leta, dakle leti, trči i tako, to bi kod nas rekli zvijezda padalica…  dakle luda žena koja misli da je zvijezda i trči tamo-amo po avliji, dakle, avlijanerica!”
  • “To je kurva kojoj zvijezde treba letvom izbiti… pa će onda doživjeti napredak i postati starletva “
  • “Starleta je mlado djevojče (a može i ofucana žena srednjih godina napucana botoksom i silikonima) koja se jebe za džabe (ili za bon TELE2) sa poznatim facama misleći da će im isti pomoći u “karijeri”, i koja svu lovu daje za skupe krpice u kojima se naslikava po razno raznim “eventima” , a nakon godinu-dvije vrijeme je pregazi i uda se za lokalnog vlasnika omanje diskoteke,  koji se ujedno bavi i sitnijim kriminalom, te je svi zaborave.”
  • “Starleta je engleski naziv za dronfulju.”
  • “STARLETA = Sponzorirana legalna kurva koja je kao navodno dio show biznisa i prate je mediji tu i tamo.”
  • “Starleta je velika dropulja bez mozga”